Хора с увреждания летят с парапланер в небето над Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 31 Август 2014 13:09

За първи път 68 души в неравностойно положение ще сбъднат мечтата си да полетят с парапланер над Сопот. Това ще стане в рамките на социалната кампания „Лети повече", съобщи за Дарик координаторът на проекта Виктория Атанасова.

Кампанията е насочена към младежи от социални домове, хора с физически увреждания, проблеми със слуха и зрението, бежанци, наркозависими на лечение, както и самотни и многодетни майки. Полетите се осъществяват в тандем с опитен инструктор, така че дори хора на инвалидни колички могат да участват.

През юли в рамките на социалната кампания организаторите обявиха конкурс за кратко писмо на тема „Искам да полетя", в което желаещите да опишат своята мечта за летене. „Първоначално предвиждахме максимум 60 души да се включат, но 68 човека от цяла България изпратиха писмо, затова решихме да дадем шанс на всички мечтатели да полетят", обясни Виктория Атанасова.

Полетите, които са напълно безплатни за участниците в кампанията, ще се проведат в периода 1 септември - 31 октомври. Кога точно ще се лети, ще стане ясно ден - два по-рано, защото полетите зависят от атмосферните условия.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker