Изложба посветена на професор Парашкев Хаджиев
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 16 Септември 2014 18:55

Международният оперен конкурс “Розата на Евтерпа в Карлово” започна с откриването на изложба, посветена на големия български пианист и композитор професор Парашкев Хаджиев. Зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев поздрави присъстващите гости и пожела на участниците в конкурса високи постижения на професионалната оперна сцена. Той отправи специални благодарности към г-жа Вероник Стеено – създател на конкурса, за нейната инициативност и амбиция, с които вече за пета поредна година успява да организира това културно събитие.
В памет на големия композитор произведения от него изпълни носителката на първа награда от 2013 година Гиргина Гиргинова. Професор Павел Герджиков председател на международното жури произнесе слово за делото на професор Хаджиев.
През цялата седмица НЧ “Васил Левски – 1861” Карлово предоставя безвъзмездно сградата за репетиции и конкурсни програми. На 20.09.2014 год. ще се състои гала концерт на лауреатите и церемония по тяхното награждаване. В церемонията ще вземе участие и Нейно Превъзходителство Аник Ван Калстър посланик в България на Негово величество Краля на белгийците.


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker