Обявиха за продан два големи имота в Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 23 Септември 2014 07:28

Два атрактивни общински терена в град Баня излизат за продажба. Единият е 73 декара и се намира в източната част на курортната зона между жп гарата и Специализираната болница за рехабилитация и обновения голям хотел "Строител”. Западната му страна граничи с парка на Баня, който до преди години бе една от атракциите на региона, но вече не се поддържа добре. Предлаганият за продажба  терен е  осеян  с десетки  езерца  с  топла минерална вода, в него има и разработени  сондажи.

Другият  парцел е в самото сърце на градчето. Той е от другата страна на парка и е в самия център на курорта.  Неговата площ  е 17 декара. Едната му граница е в парка, другите три страни са централните улици на Баня. По тях са разположени  кафенета и магазините. Теренът е само на около 150 метра от Централния минерален  плаж  и  Централна баня с царското крило.

И за двата терена се търсят инвеститори , които да изградят балнео- или  СПА обекти.

Общинският съвет в Карлово обяви, че за местата ще се водят преговори с потенциален инвеститор. След това ще се провежда търг, обясни председателят на ОбС - инж. Стойо Карагенски. Местният парламент  гласува  и не малка част от приходите от продажбата  да влязат в бюджета на Баня и да се използват за благоустрояване на градчето, заяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

Баня  има свободен ресурс минерални води и перспектива за отлично развитие, ако обаче се появят добри инвеститори.

След многообещаващата сделка  с една от фирмите на Христо Ковачки, в която бяха апортирани спортните имоти  на  Баня  и 1200 декара земеделска земя, развитието на курорта бе стопирано.


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker