400 на първия Ловен събор в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 28 Септември 2014 17:54

Близо  400 ловци и риболовци от карловското сдружение се събраха на първия си Ловен събор в събота.  Знаменосците на ловните дружинки развяха зелени байряци, любимата песен на ловците „Хубава си, моя горо” ехтеше, на събора прииждаха много гости. Така, както всеотдайно се грижим за опазването на българската природа и дивеча, да се съберем и повеселим, посрещна участниците в събора председателят Иван Нончев.

Той откри събитието и поздрави участниците в него. Архиейрейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров отслужи водосвет и пожела добра слука на ловците. Главният секретар на Националното сдружение на ловците и риболовците Васил Василев обяви решение на УС на националната ловна организация, с което  Гергана Иванова се удостоява  със званието „заслужил деятел” на Националното сдружение на ловците и риболовците в България .  Повече 30 години Гергана Иванова е двигател в организационната дейност, тя  отстоява традициите  на ловно-рибарското движение  и има голям принос за неговото развитие, обяви Васил Василев.
Появи ли се мечката пред ловеца – той пропуска! Не стреля! Ако трябва ще бяга, но няма да вдигне пушка срещу нея. Така ловците коментираха възможната срещ апо време на лов с кафявата владетелка на Балкана.
Прекрасно насторение, много интересни ловни случки, хубава скара, приготвена от самите ловци съпъстваха първия Ловен събор на ловците и риболовците от Карлово.
Изказвам голяма благодарност на благодарност на команването на 61-ва Стрямска бригада в лицето на бригаден генерал Димитър Шивиков, на полк. Христо Андреев, който е член на УС на нашето сдружение, на всички фирми за огромната помощ в организацията на този събор, председателят Иван Нончев. Наслука в новия ловен сезон, пожела той на участниците в събора.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker