Мечката се върти из Райновата градина и зад Руската вила
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 30 Септември 2014 18:54

Мечката, която преди дни разби пчелини край карловския квартал Сушица атакува кошери и в Карлово. От двадесетина дни тя похапва мед от пчелините на Николай Тинков и Здравко Великов. Ходи и до Сушица, където си намерила още пчелин пълен с мед - на Георги Христов.

Неговите кошери са  в местността Хайдушкото кладенче, на около два-три километра по на изток от ранчото на Вълчо Дурев и Стоян Иванов.

Мечката е влизала в имота на Николай Тинков, който е точно над Руската вила първоначално веднъж седмично, обикновено в събота, а напоследък почти всеки ден. Същото споделя и Здравко Великов, чиито кошери са в Райновата градина. Той дори изместил част от тях в Соколица. Георги Христов е направо съкрушен. Той обаче моли мечката да бъде заловена и преместена далече от населени места, тъй като е очевидно, че тя ще продължава да търси храна в селищата, които са на границата с Балкана. Ако не бъде преместена на подходящо място в планината, далече от населени места, някой ще я  гръмне. А не бива да се посяга, коментира Георги Христов.

Днес  в 11 часа комисия, съставена от представители на РИОСВ - Пловдив, Горското стопанство, община Карлово и местната ветеринарна служба, ще огледа щетите по пчелина и ще състави протокол. Това се случва за трети път в рамките на десетина дни.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker