На кого и защо продаде гласа си Стефан Филчев?
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 15 Октомври 2014 19:13

Директорът на къща-музей Стефан Филчев хвърли ръкавица към всички родолюбиви българи. Той  потърси помощ за спасяване на историческото Радино училище  по необичаен начин.  В разгара на предизборната кампания Филчев публикува статус в личния си профил във Фейсбук. Там написа, че е готов да продаде гласа си на тази политическа партия

, която дари средства за ремонт на Радиното училище, което част от музей "Иван Вазов" със самостоятелна експозиция. Сградата, известна от Вазовия роман „Под игото” обаче е в лошо състяние, покривът и тече и при всеки дъжд музейните специалисти редят под пробойните на покрива легени и кофи, за да не стане наводнение.

В лично съобщение до Филчев му  отговаря младеж от Англия, бивш ученик на Филчев, когато преподавал в сопотската ПГ „Ген. Владимир Заимов”. При изричната уговорка да не се споменава името му, момчето заявило, че дарява 1000 лева.

Следват още обаждания – от местен бизнесен, готов да помогне, както и от още един мъж от региона, заминал на гурбет в Англия.

Вече изпитвам известна увереност, че ще съберем средства за покрива, твърди директорът на музея Стефан Филчев. Не очаквах, че един статус ще роди цяла кампания, но сега не съжалявам, че сложих началото, обяснява той.

Около 7000 лева ще са нужни за ремонта на покрива. Най необходимият елемент е мембраната, която ще се постави под керемидите, да не пропуска дъждовете и снеговете.

Според Филчев е напълно възможно ремонтът да приключи до началото на зимата и Радиното училище да бъде спасено.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker