Сопот и Карлово пуснаха подписка срещу Свидетели на Йехова
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 18 Октомври 2014 09:10

По инициатива на граждани от общините Карлово и Сопот е организирана подписка: Преустановяване дейността на Свидетели на Йехова на територията на Община Карлово и Община Сопот и искане до Дирекция по вероизповедания към Министерския съвет да предложи заличаване регистрацията на Свидетели на Йехова, се казва в прессъобщение на община Карлово.
Желаещите да подкрепят исканията могат да го направят на следните места:
в гр. Карлово:
- пл. „20-ти юли”, срещу НЧ „Васил Левски – 1861 г.” всеки делничен ден от 11.00 ч. до 14.00 ч. и от 16.00 ч. до 18.00 ч.
- Общински пазар – събота от 09.00 до 13.00 ч.
Скандалът със Свидетели на Йехова избухна след като член на религиозното движение започна строеж на улица "Хан Крум", припомнят запознати. Според съседката му Гергана Рачева, австралийският гражданин влезе в имота и, отсече големи клони от вековен кестен, извади стара смокиня и навлезе в територията на Рачева. Тя се опита да защити интересите си по правен път, а също и чрез медиите. Деймиън Дисни строи голяма сграда на улица "Хан Крум" в съседство с Гергана Рачева. От община Карлово отговориха на Рачева, че разрешението за строителство е за жилищна сграда и няма нарушения в процедурите. Спорът между двамата съседи още не е приключил.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker