Почина Георги Рогачев, погребват го в четвъртък
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 21 Октомври 2014 16:36

58-годишният бизнесмен Георги Рогачев е починал в Пловдив. Мъжът бе пребит с колове и лопати от група роми в карловското село Розино. След побоя той изпадна в кома и претърпя две операции. Георги Рогачев остана в безсъзнание 36 дни, през това време идвал няколко пъти на себе си, но за изключително кратко време.Тежките травми

са се оказали несъместими с живота и пациентът на Университеската болница „Свети Георги“ е издъхнал вчера следобед. Лекарите не са очаквали състоянието на Рогачев да се подобри, тъй като мозъчната травма бе много тежка.

Рогачев бе пребит на 14 септември при собствената си газстанция след скандал за 20 лева, оставени като капаро. Стотици рокери се събраха на мирен протест в негова подкрепа в края на миналия месец. Георги Рогачев  ще бъде погребан в четвъртък в Чернозем, родното село на баща му, който е покойник от няколко години, споделбиха пред Марица.бг близки от селото. Майката на бизнесмена посрещнала вестта за смъртта на сина си с огромна болка, но много твръдо. Жената била наясно, че шансовете за оцеляването на по-големия и син са изключително малки. Черепът му беше счупен на четири места, ако останеше жив, едва ли щеше да знае кой, коментира приятели на Георги в деня на неговата смърт.
Майка му до последно не губила кураж, но била готова за трагичния край – жкупила всичко, за да изпрати сина си в последния му път.

От дена на побоя, който се разигра в Розино, по-млакият му брат Николай не спира да плаче, разказват негови приятели. Като го гледаме направо не вярваме на очите си - мъж планина, толкова корав човек, вършил толкова лудории допреди няколко години, сега постоянно плаче.

Рокери от цяла България се уговарят да дойдат на погребението н Чернозем, за да изпратят Георги, който беше приживе един от мотобратството.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker