Мечката се изсели от Сушица. Никой не знае новия и адрес
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 21 Октомври 2014 08:49

От петък мечката, която извършваше системни набези на пчелините в карловския квартал Сушица, не се е появявала .Въпреки слуховете, че някой е гръмнал пакостливата мецана, нито една институция, нито хора, които могат да бъдат евентуални източници, не потвърдиха подобна вероятност. Със сигурност досега никой не е открил трупа й.

Последно мечката е засечена около пчелина на Стоян Иванов в петък вечерта. След това няколко нощи поред ловци дебнеха там със заредени с гумени куршуми пушки, но тя така и не се появи.

Преди днив Балкана над Сушица поставиха хранилци с плодове, а в Сушица монтираха електропастири, които да отбиват набезите на кафявия звяр. Когато животното се допре до телените нишки на електрическата ограда, те го отблъскват, без да му нанасят поражения.

Или взетите мерки са дали резултат и мецана вече не се чувства комфортно край карловските пчелини, или тя е изневерила на карловци и си е намерила други кошери. Може просто се засити с нежното и количество мед, предполага Стоян Иванов.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker