Събираме пари за спешна операция на генерал Нейко Ненов!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 23 Октомври 2014 14:11

Сухопътни войски на Българската армия започна дарителска кампания във връзка с предстояща спешна операция на генерал-майор Нейко Ненов - заместник-началник на отбраната. В кампанията активно се включват 61-ва Стрямска бригада и община Карлово. Необходимо е събирането на средства в размер на 50 000 евро.

Заместник-началникът на отбраната ген. Нейко Ненов е в тежко състояние, съобщи „Преса“. Миналия четвъртък комисия с председател  Евтим Костадинов оповестила досието му в Държавна сигурност. В петък генерал Ненов получил масивен инсулт, бил е в много тежко състояние. Във ВМА-София са успели да го стабилизират. „Няколко сайта са го подиграли грозно и това го разстрои още повече. А той е точен и свестен човек. С него се работи прекрасно. Като командир на Сухопътните войски бе принципен и честен началник. Започнал е службата си като лейтенант в един от най-тежките гарнизони на турската граница - Болярово“, заявиха  негови колеги. Лекарите открили и опасен тумор в главата му. Налага се операция чрез отваряне на черепа. В Германия може да го оперират без тази тежка процедура с кибернож. Там операцията ще струва близо 50 000 евро.

Генерал-майор Нейко Ненов бе началник-щаб на 61- Стрямска бригада, а след това и временно изпълняващ длъжността командир на най-голямото съединение на Сухопътните войски.

Желаещите да помогнат могат да го направят в урни, които се намира в административната сграда на Община Карлово и в поделението на 61-ва Стрямска бригада в Карлово, или по банкова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG30UNCR70001522091132
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Нейко Ненов Ненов


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker