Калофер грейна с нов облик за Деня на народните будители!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 31 Октомври 2014 16:46

Калофер грейна с нов облик в навечерието на Деня на народните будители. Нов асфалтов път пресича града от край до край. Две нови автобусни спирки, изградени в типичния възрожденски стил, и парк с детски съоръжени са новите придобивки, които жителите на града получиха. Те са резулат от

проект на кметството и община Карлово. Главната улица на града "Калифер войвода" вече е с нова настилка и тротоари. Две автобусни, които всъщност са малки търговски комплекси могат да приютят пътуващите. Те имат заслони пътниците, малки покрити и уютни чакални и търговска част. 500 000 лева са вложени в ремонта на улицата и новите спирки. Средствата бяха осигурни за Калофер с постановление на Министреския съвет.

 

Кметът на Калофер Румен Стоянов, зам.-областният управител на област Пловдив Атанас Петков и Пламен Славов-  зам.-  председател на Областния съвет на БСП Пловдив откриха обновената след основен ремонт улица „Калифер войвода” в град Калофер. Улицата е основна пътна връзка за жителите на града, а оттам минава и пътя за местността  Паниците, притегателно място за български и чужди туристи. Участъкът се ремонтира с близо 600 000 лева, осигурени от Публичната инвестиционна програма, която бе стартирана от   правителството на Пламен Орешарски.
За мен, като заместник- областен управител на област Пловдив, е удоволствие да видя завършен проекта,  чието начало на  строителните дейности бе дадено преди няколко месеца.  Това е доказателство, че трябва да се работи за съживяване на малките населени места и за намаляване на различията между регионите, изтъкна Атанас Петков, който припомни, че по тази програма в момента завършват  строителни дейности и в общините Лъки и Садово. Видно е че тази програма  работи и изпълнява целите си -  да се  подобрява инфраструктурата на малките населени места, а по този начин да се даде възможност за тяхното развитие  и осигуряване на нови работни места за живеещите в тях, допълни той.

Водосвет, изпълнения на калоферските гайдари, концерт на на децата от калоферската детска градина и много настроение съпътстваха откриването на придобивките.

В навечерието на Деня на народните будители жителите и гостите на града се поклониха пред паметните места, свръзани с академик Никола Начов, историкът направил най-пълното проучване на истроията на града /"Калофер в миналото"/ и на първия български екзарх Йосиф, със светско име Лазар Йовчев.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker