Българите от Майорка посрещнали яхта "Милена" и тримата мореплаватели Киров, Моллов, Василев
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 25 Ноември 2014 18:20

Българските мореплаватели, които преди месец се отправиха с яхта към най-опасната морска зона на Земята - нос Хорн, в момента са в Испания. Публикуваме една от дузината великолепни  снимки на фотографа - авантюрист Орлин Василев. Ето какво пишат капитан Киро Киров, д-р Иван Моллов и Орлин Василев в съобщението от Малага:

"Здравейте приятели,
както някои от вас вече разбраха от няколко дни сме в Испания , но чак сега успяхме да се доберем до интернет, за да публикувамке снимки и впечатления от досегашното ни плаване.
След като тръгнахме от Палермо със северозападен вятър, бе невъзможно да отидем нагоре към Сардиния и поехме към Тунис и Алжир. Стигайки до Алжир времето се влоши значително. Задуха силен западен вятър, който продължи близо седмица. Имахме проблем с двигателя и бе невъзможно да продължим по предварително начертания ни маршрут.

Затова няколко дни бяхме в бурята, правейки опити да продължим на запад, да плаваме срещу вятъра. Но вълните бяха доста големи и не ни позволяваха да го направим. Така след няколко дни по неволя се озовахме в Майорка. Там постегнахме лодката и след това за три денонощия преминахме разстоянието от Майорка до марина Белмадина в близост до Малага, на около 60 мили от Гибралтар.Тук разчитаме, че ще оправим двигателя, за да можем да продължим към целта си. Засега изгледите са такива, че този ремонт може да трае и една седмица . Ще ви държим в течение. Тук останахме доста приятно изненадани от топлото посрещане на българската диаспора. Но това заслужава отделна тема . Поздрави от нас и успешен ден."

Пожелаваме леко плаване през Гибралтар, едно от най-опасните места в маршрута.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker