Шивачката Пенка, която хвърли бебето си в дере, влезе в психиатрия
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 12 Декември 2014 14:31

Пловдивският окръжен съд отложи делото срещу 38-годишната Пенка Тодорова от Карлово,  шивачката, обвинена, че умишлено е умъртвила рожбата си край Калофер през август тази година.

Подсъдимата Пенка Тодорова, която работи в калоферския клон на „Интендантско обслужване“ ЕАД, днес не се яви в съдебната зала. Нейният защитник адв. Петьо Енев представи документ, че на 2 декември тя е настанена по свое желание в Център за психично здраве. Шивачката е в болнични от десетина дни, научи karlovobg.eu.

За първите пет дни представила болничен лист, но за следващите не пускала нито молба за отпуск, нито е представила нов болничен. Преди това тя редовно ходила на работа, но била изолирана от колектива, колежките и не разговаряли с нея, държали се настрана.

 

Според близки на Пенка Тодорова и Иван Димитров, които живеят на семейни начала в село Васил Левски, жената и преди това е влизала за лечение в психиатрията. При преглед след раждането и умъртвяването на детето обаче медицинската експертиза беше категорична, че тя е психически здрава.

На 7 август Пенка излязла от цеха около 13.00 часа, видимо не изглеждала добре, имала силни болки в кръста и корема. С шивашката ножица в джоба на анцуга, тя  отишла в близката гора в местността "Новите лозя" и родила живо момиченце. Отрязала пъпната му връв, оставила бебето и след това тръгнала към площада на Калофер, за да вземе автобуса до село Васил Левски. На спирката обаче получила кръвоизлив и припаднала. На хората, които й се притекли на помощ, казала, че имала тумор, затова кървяла. Гинеколозите от карловската болница обаче установили, че тя току-що е родила.

Пенка Тодорова е обвинена в умишлено убийство на новороденото си бебе, което според експерти е живяло поне 15 минути след раждането. Тройната психиатрична експертиза показала, че тя не е страдала от следродилна депресия или друго психично заболяване.

За деянието си майката е заплашена от лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Делото бе отложено за 2 февруари 2015 година.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker