Момиченце се роди навръх Деня на родилната помощ
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 21 Януари 2015 18:01

Момиченце проплака в карловската болница "Д-р Киро Попов" навръх Деня на родилната помощ. Бебето  Габриела ощастливи родителите си и екипа на Акушеро-гинекологичното отделение в разгара на празника, който лекарите, акушерките и медицинските сестри честват всяка година.

В карловската болница през изминалата година са се родили общо 479 деца, от които 2 двойки близнаци. Броят на новородените е с 4% повече от предходната година. Това съобщи по време на честването на Деня на родилната помощ д-р Камен Каменов, завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

На тържество присъства общинското ръководство начело с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, майки, родили децата си в карловската болница, граждани.

Д-р Камен Каменов благодари на целия екип, работещ в отделението за добрата работа и отличните грижи, които полагат за родилките и техните деца.

Д-р Кабаиванов също благодари на целия екип от различни специалисти, които  помагат за появата на нов живот, полагат ежедневни грижи за родилките и бебетата и пожела да има повече надежда за добро. По повод днешния празничен ден, той направи подарък за Акушеро-гинекологичното отделение.

Още в началото на тържеството д-р Камен Каменов и старшата акушерка Бисерка Иванова пресъздадоха традиционния обичай по измиване на ръце, с който в миналото са се почитали жените, израждали деца. Акушерите показаха най-малкото бебе - момиченце, родено точно днес.
.
Деца от ЦДГ „Слънце” поздравиха медиците с музикална програма и ги закичиха със здравец.
На тържеството присъстваха председателя на Общински съвет Карлово Стойо Карагенски, зам.-кметът Антон Минев, управителя на МБАЛ „д-р Киро Попов” д-р Христо Пелев, секретарят Стефан Стефанов, майки с техните деца, родени в болницата.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker