Вежди Рашидов - патрон на Вазовите празници в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 29 Януари 2015 19:20

Министърът на културата Вежди Рашидов прие поканата на Инициативен комитет от близо 500 жители на град Сопот да бъде патрон на Вазовите тържества в града, посветени на 165-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература и на 80-годишнината от създаването на Къщата музей „Иван Вазов” в града. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Поканата на сопотчани към министър Вежди Рашидов бе отправена днес лично от кмета на града Веселин Личев и директора на Къщата музей „Иван Вазов” в Сопот Стефан Филчев. Те подариха на министъра на културата портрет на Иван Вазов.


Тържественото отбелязване на двете годишнини в Сопот включва много богата програма през цялата година. Министър Рашидов ще връчи на 9 юли 2015 г. националната литературна Вазова награда.


Честването на 165-годишнината от рождението на Иван Вазов в национален мащаб започва на 5 февруари 2015 г. с изложбата „Обичаният Вазов” в Галерия „Средец” на Министерството на културата. Експозицията включва над 30 ценни картини – лични подаръци на писателя, и ще бъде официално открита от министъра на културата Вежди Рашидов. Специално за откриването на изложбата от Сопот ще пристигне и мъжката вокална група, прочута с оригиналните си изпълнения.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker