Карлово се моли за здравето на Тони Драгиев
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 30 Януари 2015 16:05

Близо 200 карловци - близки приятели, познати на пребития в неделя Тони Драгиев, много граждани, дойдоха в църквата "Свети Николай" в Карлово, за да се помолят заедно за неговото оздравяване. Молебенът бе организиран от група млади хора от Карлово, сред които Ана Павлова, Светлозар Янков

 

и др. Службата се водеше от трима свещеници начело с отец Марко Тодоров, архиерейски наместник на Карловската духовна околия.

 

Сред първите, които пристигнаха пред храма бяха майката на пребитото момче - Радка Драгиева и сестра му Теодора с малко детенце на ръце.

Радка не скриваше сълзите си. Пред свои приятели тя не можа да сдържи риданията си. Посгенаха да детето ми! Доброто ми детенце! Хубавото ми дете! Снощи прегръщах дрехите му вдишвах неговия аромат. Усетих парфюма му. Галих дрехите му. Пребиха го за 10 лева и стар телефон. Захвърлили кървав, в безсъзнание в храстите! Само да оживее!" , сподели Радка.

Сред хората дошли да се помолят пред Бога за оздравяването на Тони Драгиев бяха Николай Рогачев, брат на убития зверски преди четири месеца Георги Рогачев и неговата дъщеря Мариана Костадинова.

Млади майки с малки деца, приятели на Тони, възрастни хора не скриваха възмущението си от наглите посегателства върху невинни граждани от цигани от Карлово и региона.

Живеем в абсурдна държава. Ядосана съм, гневна съм. Страх ме е за детето ми, заяви Мирослава Гайтанска. Ако няма решителни мерки срещу престъпността Карлово ще скочи, заявиха няколко млади мъже, които също водеха малките си деца. Днес е ден да се помолим за здравето на един пострадал без причина човек. Но ако държавата не може да се справи с престъпността в града и общината , в страната, протести ще има. Градът на Апостола няма да търпи това положение, заяви Светлозар Янков.

Снимка и информация marica.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker