Дадоха бившето ХЕИ за ползване на болницата. Какво още на заседанието на ОбС
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 01 Февруари 2015 08:42

Общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на генерал-майор Нейко Ненов заместник-началник на отбраната, който почина след тежко боледуване и чийто живот и професионална кариера бяха неразривно свързани с град Карлово.

Редовното заседание на Общински съвет се проведе в зала „Васил Караиванов”

, на 29.01.2015 г. На него бяха разгледани 26 докладни записки. В съответствие с измененията в Закона за местните данъци и такси, съветниците приеха Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, в която плащането на местните данъци започва от началото на годината, а не както до сега от 1 март. При плащане в пълен размер до края на м. март, данъкоплатците ползват 5 % отстъпка. По докладна записка от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов, съветниците решиха да бъде поет краткосрочен дълг в размер на 3 мил. лв. за срок от 12 месеца, с възможност за предсрочно погасяване, за доизграждане на Градска пречиствателна станция за отпадни води. По друга точка от дневния ред се реши, да бъде предоставено за безвъзмездно ползване от МБАЛ „д-р Киро Попов”, помещение с площ 118 кв.м. /бивша сграда на ХЕИ/, за Микробиологична лаборатория.

 

На заседанието бяха приети годишния отчет на Плана за действие -2014 г., по изпълнение на националната стратегия за младежта /2012-2020/, както и отчета за изпълнението на програмата за развитие на туризма в Община Карлово за 2014 г. Приет беше и отчет за изпълнението на програмата за развитие на физическото възпитание и спорта за 2014 г.

По друга точка от дневния ред, председателят на Общински съвет Карлово Стойо Карагенски даде отчет за дейността на Общинския съвет. От него става ясно, че през последните 6 месеца, съветниците са приели 391 решения, 15 наредби, планове и правилници, 8 решения, свързани с реализирането на проекти. Само 4 са върнатите решения от Областната администрация, поради неспазени срокове. Кметът на Общината не е оспорил нито едно от решенията на Общинския съвет.

Останалите докладни, които съветниците разгледаха бяха свързани с разпореждане с общинско имущество.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker