Стефан Филчев изнася уроци по родолюбие в Кипър
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Февруари 2015 18:28

Директорът на къща-музей "Иван Вазов" - Сопот Стефан Филчев ще гостува в началото на март в Кипър. Поканата към него е отправена от „Българският Вестник”. В рамките на посещението му са предвидени четири срещи с българската общност на острова в Никозия, Пафос, Паралимни и Ларнака. Ще чуем

 

 

за непознати и малко известни факти от живота на Патриарха на българската литература Иван Вазов и Освобождението на България от турско иго.

За мен е удоволствие, че ще мога да посетя Кипър идната седмица. Островът е известен с най-много български училища, разположени на такава малка територия. Идеята да направим „Урок по родолюбие за малки и големи” е прекрасна, заяви Стефан Филчев. За пореден път заедно ще се докоснем до словото, българското слово, което ни определя като народ. Радвам се, че българите в Кипър не губят връзката си с родината, предават на своите деца паметта за произхода им, и ги възпитават преди всичко като българи. И отстоейки на хиляди километри разстояние от България да бъдат не само съдник, но и коректив на политическата класа, да помагат на изстрадалата ни нация да възвърне поне част от славата на миналото. Всички българи, независимо къде се реализират, си остават българи, коментира Филчев.


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker