Сопот посрещна 3 март със 7-метров трибагреник
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 03 Март 2015 15:50

Седем метрово българско знаме развяха в Сопот по повод 137 години от  Освобождението на България. Социалисти от общината носеха знамето през града, до паметника на Патриарха на българската литература Иван Вазов, където се присъединиха към тържествата по повод 3 март.  Мнозина поискаха да държат флага, символ на България,

 

за която преди 137 години опълченци и руски воини са проливали кръвта си. Гост на тържествата в града на Вазов бе и народния представител от БСП Лява България Георги Търновалийски.

Ден преди празника  се проведе и традиционният вече за Сопот   турнир по тенис на маса за аматьори, организиран от  БСП Сопот. В тазгодишното състезание се включиха над 80 състезатели, разделени в няколко категории. В града ни  има много млади хора - любители на тенеса и  по чието  предложение организираме  състезанието, каза Деян Дойнов, председател на БСП в общината. Няма ограничение във възрастта на състезателите и затова бяхме отправили покана към  всички наши съграждани, както и тези от околните населени места да се включат в инициативата, с която искаме да отбележим  националния празник и създадем добро настроение, добави Дойнов.


Победителите в категориите получиха парични и предметни награди, връчени от  Вероника Делибалтова, председател на НС на Младежкото обединение и Атанас Телчаров – лидер на младите социалисти в област Пловдив. На почетната стълбичка се качиха  Силвия Николова- победител в категория момичета до 18 години, сред жените първа е Цветелина Дерменджиева. Сред мъжете, в категори до 14 години победител е Светлозар Нанев, до 18 години – Георги Заков, а при мъжете за първо място се  пребори Христо Цветков.



 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker