Общинският съвет одобри сделки с имоти
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Март 2015 12:58

Днес в зала “Васил Караиванов” - Карлово се проведе редовно заседание на Общинския съвет. По-важните докладни записки, които съветниците разгледаха и приеха са Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Карлово; Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение за община Карлово и реда за издаване на сертификат за инвестиция клас В. Одобрена бе и бюджетната прогноза за периода 2016-2018 година.

Общинският съвет взе решение Община Карлово да участва във фонд “Общинска солидарност” към Националното сдружение на общините в България. Към мотивите на предложението бе посочено, че през 2014 година страната е била засегната от екстремни природни явления, а повечето пострадали общини са отчели, че в началото на кризисните ситуации те не са разполагали с необходимите финансови ресурси за покриване на тези трудни за планиране, но неотложни за извършване разходи. Целта на фонда е чрез междуобщинска подкрепа, пострадалите общини да бъдат подпомагани финансово за разплащането именно на тези разходи, без да се замества съществуващата държавна политика на подпомагане.

Другите докладни записки, разгледани и приети на заседанието на Общински съвет Карлово бяха свързани с одобряване на Подробни устройствени планове и разпореждане с имоти общинска собственост.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker