Контролирано взривяват боеприпаси край Иганово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 31 Март 2015 15:14

Боeприпаси ще бъдат взривявани контролирано в Иганово през  следващите два дни. За обезвреждането на района  пристигат сапьори от армията. При избухването на склада на 21 март е трябвало там да има около 10 хиляди боеприпаси от 13 различни вида, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Натежава версията, че става въпрос за причинен пожар, след който е последвала експлозията, заяви Попов. От какво е причинен пожарът и дали е бил умишлен, ще стане ясно след като бъдат извършени всички необходими огледи .Вече са разпитани 200 души, сред които са общо 37 пазачи, съобщи Дарик.

„Държим всички процесуално- следствени действия да се извършват тогава, когато всички специалисти са категорични, че няма никаква опасност за хората, които работят на място“, каза апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Специализирана тактическа група от 55-ти инженерен полк и 61-ва механизирана бригада започна днес операция по повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци на територия, в радиус от 1 км от епицентъра на взрива, от външната страна на складовата база на ВМЗ – Сопот до село Иганово, съобщават от Министерството на отбраната.

Със специализирана техника военнослужещите ще извършват дейности по разузнаване, транспортиране, сдаване или унищожаване на открити невзривени боеприпаси и взривни остатъци и при необходимост ще подпомагат действията на разследващите органи.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker