КТ "Подкрепа" във ВМЗ стяга блокада на пътя, иска да отворят завода в Иганово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Април 2015 14:22

Синдикалната структура на КТ "Подкрепа" във ВМЗ - Сопот тръгва на стачка срещу бавното разследване на причините за взривовете в склад край Иганово. Инцидентът бе на 21 март. От тогава досега заводът

е затворен, макар нито административната сграда, нито производствените цехове да са пострадали от взривовете. Днес председателят на профсъюза Димитър Атанасов обяви, че синдикатът е готов да блокира двата подбалкански пътя - шосето и жп линията София-Бургас.

След инцидента в склад за снаряди и ракети 800 работници бяха преместени да работят на пощадка Сопот. ВМЗ изостава значително с изработването на готова продукция, която е поръчана и трябва да продадена, твърди Атанасов. Не етайна, че ВМЗ има голям брой поръчки, че в Иганово се работеше на три смени. Изоставането се отразява на приходите на предприятието, ще има проблеми и със заплатите. Искаме час по-скоро да се осигури възможност хората да продължат работа в завода в Иганово. Готови сме да излезем на протест срещу бавните действия на разследващите. Ние сме категорични, че работата в Иганово няма да им пречи да си разследват причините за взрива, заяви лидерът на КТ "Подкрепа" във ВМЗ.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker