Иганово настръхна срещу "ограничения периметър"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Април 2015 14:43

Жителите на Иганово настръхнаха срещу "ограничения периметър" с радиус от 3 км около  взривения склад за боеприпаси на ВМЗ.  Хората от селото не могат да обработват големи площи с маслодайни рози, нито да пашуват животните си в полите на Балкана. Потърпевши са както собственици на големи стада с по около 400 овце, но също и стопани на по една и две кози, съобщава marica.bg.

Недоволството на хора расте с всеки изминал ден, твърди кметът на Иганово Стефан Данчев. Досега сапьорите трябваше да почистят розовите градини, селскостопанските площи и пътищата в планина, да се осигури възможност на хората да продължат живота си с обичайните дейности, заяви той. 12 дни живеем в блокада, хората не могат вече да изхранват добитъка. Не можем да обработваме и розовите насаждения, ще изгубим тази реколта. Става въпрос за 150 декара в землището на Иганово и за още десетки или стотици край Певците. Настоявам час по-скоро районът да се обезвреди, категоричен е кметът на Иганово.

Той допълни, че днес от страх, породен от контролираните взривове на невзривените боеприпаси, които се осъществяват от сапьорска група, повечето от децата не са били на училището. В школото в Иганово учат 103 деца, а на занятия са били само 17. По-голямата част от учениците, които учат в Иганово всъщност са от Певците.

Източник: marica.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker