Прокуратурата установи нарушения в охраната на площадка "Иганово"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 15 Април 2015 12:52

Установени са сериозни пропуски в охраната и пропускателния режим на цялата площадка в Иганово, груби нарушения, даващи възможност за нерегламентирано проникване в района, паша на коне.

Това пише в подробен доклад на Районната прокуратура в Карлово във връзка с взривовете в складове на ВМЗ-Сопот в Иганово от 21 март и 14 април тази година.

 

 

От прокуратурата уточняват, че охраняемият периметър е бил оставен без физическа охрана в продължение на повече от 30 минути на 21 март. Дневната смяна охранители си тръгнали тогава по-рано, а пък нощната смяна служители на охраната дошли по-късно.

Едва ли е случайност, че и първият инцидент - на 21.03.2015г. , и вторият - на 14.04.2015г., са възникнали именно в този отрязък от време - първият около 19.20ч. , вторият - малко след 7.00 ч. - т.е. в периода , през който се сменят постовете на охраната, пише в доклада. Там е посочено и че неизвестно лице най-редовно е водело на паша около 20 коне в зелените площи около складовете за снаряди. Като обяснението за това било, че конете изяждали тревата и така не се налагало да се коси.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker