Карловските запасни подкрепят Декларацията на колегите си от Пазарджик
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 16 Април 2015 12:26
На свое редовно разширено заседание от 9 април 2015 год. Общинския съвет на Общинска организация „Васил Левски” – Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ – Карлово, по предложение на Управителния съвет на СОСЗР – Карлово, разгледа и обсъди текста на Декларацията на Областна организация „Генерал полковник Кимон Георгиев” – СОСЗР – Пазарджик от месец февруари 2015 год. с изходящ №14/10.03.2015 г.
В текста на Декларацията, адресирана до Президента на Р.България Росен Плевнелиев и с копия до Председателя на Народното събрание Цецка Цачева, до Председателите на парламентарните групи на политическите партии и коалиции в 43-то Народно събрание и до редакцията на печатния орган на СОСЗР - вестник „Българско войнство”, се казва:


Членовете на Областна организация „Генерал полковник Кимон Георгиев” – СОСЗР – Пазарджик отправят към Вас следните предложения, които настояваме да получат своето законодателно решение и да се пристъпи към изпълнението им.
1.    Да не се допусне изграждане на военни бази и присъствие на войски на чужди държави и/или военни съюзи /НАТО/ и коалиции на българска територия.
2.    Да не се допусне въвличане на страната ни във въоръжен конфликт, обслужващ чужди интереси, чрез участие на наши войски в учения или бойни действия извън територията на страната.
3.    Да се промени Закона за досиетата в направление на опазване устоите на националната сигурност и живота, честта и достойнството на българските разузнавачи и техните сътрудници извън страната и комисията за разкриване на досиетата да бъде закрита.
4.    Да се направят необходимите промени в законодателството, които да инкриминират използването на личното оръжие и да позволят ефективна, адекватна и реална защита на собствеността, личната сигурност, здравето и живота на гражданите от чужди посегателства.


Общинският съвет на СОСЗР – Карлово счита, че повдигнатите в Декларацията въпроси са изключително актуални и в съответствие с вижданията и разбиранията на съюзните членове. Същевременно, те са и с общонационална значимост, загриженост и отговорност към настоящото и бъдещо състояние и развитие на страната ни.
Общинският съвет на СОСЗР – Карлово единодушно и изцяло подкрепя и застава зад текста на Декларацията на колегите от СОСЗР – Пазарджик и тази подкрепа е утвърдена с решение на Общинския съвет на СОСЗР – Карлово от заседанието му с Протокол № 147/09.04.2015 год.

Председател Общински съвет СОСЗР – Карлово
полковник о.з. Антон Мерудийски

Секретар Общински съвет СОСЗР – Карлово
майор о.р. Стефан Груев

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker