Героите на Андерсен оживяха в Маратона на четенето в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 25 Април 2015 18:58

От 21 до 24 април в Сопот се проведе „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО 2015”, организиран от НЧ „Иван Вазов-1871” – Сопот. Библиотеката беше домакин на поредица от мероприятия за деца и възрастни. Децата от подготвителните групи на ЦДГ „Роза”, ЦДГ „Слънчево детство” и ОДЗ „Приказен свят” се срещнаха с приказни герои, които им четоха любими приказки. Учениците от ІІІ клас на НУ „Н.Петкова”  участваха в тематично утро, посветено на 210- та годишнина от рождението на Ханс Кристиан Андерсен . Мултимедийна презентация за живота и творчеството на Андерсен, рисунка на любим герой от негови приказки и занимателна кръстословица бяха част от тематичното утро.
На 22 април гост на „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО 2015” беше Мирела Иванова – писател и главен уредник в къща – музей „Иван Вазов”. Тя представи пред сопотската общественост свои стихове и разкази.
На 23 април – Международния ден на книгата и авторското право, учениците от І и ІІ клас на СОУ „Иван Вазов” – Сопот четоха стихотворения, посветени на природата от Иван Вазов в двора на Девическия метох в Сопот. В мероприятието се включи г-жа Мариана Кацарова – председател на Общински съвет – Сопот, която на това историческо място,свързано с живота и делото на Апостола на свободата,  им прочете одата „Левски” от Иван Вазов.
Архиерейският наместник на Карловска духовна околия протойерей Марко Марков изнесе открит урок по вероучение на ученици от ІV клас на НУ „Неделя Петкова”.
В „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО 2015” се включиха и деца и младежи от Комплекса за социални услуги в гр.Сопот.
Ръководството на читалище "Иван Вазов" в Сопот благодари на всички участници в „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО 2015”.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker