Още 50 военни се включват в прочистването на района около Иганово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 26 Април 2015 19:14

Още 50 военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще се включат днес в дейностите по прочистване на района около складовата база и завода на ВМЗ - Сопот край Иганово от осколки и невзривени боеприпаси.  Рейнджърите ще започнат да разузнават и да прочистват  3-километрова зона, в която попадат и земеделски земи - розови и овощни градини и ниви.

Дейността на Специализираната група от инженерния полк в Белене, която е на място от няколко дни, ще продължи  прочистването на административния и производствения район в складовата база на ВМЗ – Сопот в с. Иганово.

В петък оръжейниците от ВМЗ - Сопот и земеделски производители от Подбалкана независимо едни от други заявиха, че ще започнат протести  заради бавните действия на ведомствата и институциите по разчистване на района на взривовете. И работниците от ВМЗ, и земеделските производители заявиха, че търпят огромни загуби заради неработещия завод в Иганово и заради невъзможността стопаните да обработвате земите си. Има опасност да загубим реколтата си, твърдят земеделските производители.

Протестите са насрочени за сряда, 29 април. Около 12.00 часа оръжейниците ще блокират подбалканския път. Земеделските производители ще затворят за час жп прелеза край Певците.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker