Иван Димитров и Ваня Лухова - най-силните хора в Розовата долина
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 03 Май 2015 11:57

Иван Димитров и Ваня Лухова са най-силните хора в Карловската община. Мъж от 61-ва Стрямска бригада грабна титлата "Най-силния мъж" в Подбалкана. Той е Иван Димитров от Кърнаре и става носител на приза за втори път. 137-килограмовият мъж пребори с невероятна лекота останалите 18 съперници.

В Състезанието участваха близо 40 състезатели - военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада, роми от Иганово и Христо Даново, спортисти от Сопот и Калофер.

Момичетата бяха основно възпитанички на треньора по вдигане на тежести Иван Лухов от Калофер. Те тренират ежедневно в спортната зала в Сопот.

Най-силната жена в Карловската община е спортистката Ваня Лухова от Калофер. Тя още е ученичка, но има голям опит като състезателка.Освен това тренира усилено, дори участва в Младежките олимпийски игри през лятото на 2104 година.  Годината има 361 дни, а Ваня прави най-малко по 722 тренировки годишно, увери нейният баща и треньор Иван Лухов.

Мъжете се състезаваха в пет категории. Те дърпаха джип, пълен с мажоретки от Професионална гимназия "Ген. Вл. Заимов". Носеха  гума от гигантски кран с тегло 100 кг. Притичваха със сандъци от по 50 кг, пълни с пясък. Клякаха със 100-килограмови щанги. Накрая удариха и по една канадска борба, за да се види кой ще надвие за последно.

Момичетата път вдигаха щанги по най-различен начин. Ваня Лухова бе безспорно най-силна. Но любимка на стана и 10-годишната Пенка Христова. Дребното циганче вдигаше тежките щанги заедно с каките.

Победителите си тръгнаха с купи и с мераци да доказват силата си и по други подиуми.

Снимки: От marica.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker