Ученици се състезават с бизнес идеи по програма "Учебна компания"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 04 Май 2015 13:40

Ученици се състезават с бизнес идеи в програмата „Учебна компания“ на

образователната организация „Джуниър Ачийвмънт България“



На 8 май от 9:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ 15 млади предприемачи ще представят продуктите и услугите си по време на програмата „Учебна компания“ на образователната организация „Джуниър Ачийвмънт България“. Регионалните панаири се осъществяват с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Учениците ще демонстрират пред жури и публика върху каква бизнес идея са работили през годината. Целта на панаирите е да даде възможност на учебните компании да покажат своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. Идеите са в различни области, сред които дигитални технологии, интернет, мобилни приложения, национален и локален туризъм, образование, хранително-вкусова промишленост, текстил и дизайн и др.
Финалистите от регионалните панаири ще бъдат поканени да участват на националното състезание „Най – добра учебна компания“, което ще се проведе в рамките на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, в София на 5 юни 2015 г.

„Радостна съм, че за поредна година младежите ни създават разнообразни и иновативни идеи, които имат бъдеще” - споделя г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на “Джуниър Ачийвмънт България“. „Събития като регионалните панаири и форум „Изгряващи звезди” развиват предприемаческото мислене на младите хора, повишават разбирането им как работи бизнеса и най-вече как сам предприемачът може да постигне мечтите се”, допълвни тя.
Програмата „Учебна компания“ на образователната организация „Джуниър Ачийвмънт България“ е призната от Европейската комисия като „Най-добра практика в обучението по предприемачество“. 


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker