Бранимир Ботев: Магистрала Марица ще доведе туристите в Баня и Хисаря
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 04 Май 2015 19:02

Бранимир Ботев лобира за Розовата долина от екрана на БНТ. Бившият заместник-министър на икономиката, отговарящ за туризма в предишното правителство, призова за по-бързо изграждане на магистрала Марица и пускане на движението по нея. Магистрала Марица е най-прекия път за туристите към курортите с минералните извори и балнео и СПА обекти. Това са Хисаря, Баня и Павел баня, заяви Бранимир Ботев.

 

Той бе министърът, който инициира определянето на девет туристически региона в страната, единият от които е Розовата долина.

Според Бранимир Ботев тази година България ще приеме 7.5 млн. чуждестранни туристи, толкова, колкото и през 2014-та. Руските граждани, които ще посетят страната ни през летния сезон ще бъдат с около 150 000 човека по-малко от 2014 година.

Ботев приветства Пловдив, който става столица на виното в продължение на няколко дни. Като представител на България в УС на Световната алкохолна индустрия със седалище в Брюксел в продължение на седем години, България бе представяна като страна на древните траки, които първи създали виното и в която днес се произвеждат качествени вина.

На снимката вдясно: Паркът в Баня през 70-те години. Знаете ли как изглежда днес?

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker