Оръжейниците на безсрочен протест! Блокират подбалканските пътища!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 20 Май 2015 18:37

Оръжейниците от ВМЗ се вдигат отново на протест. Те настояват за незабавно възстановяване на производството в завода в Иганово. В противен случай предприятието няма да може да изработва и реализира продукция, а това обрича на гибел дружеството и на безработица хората, които работят във ВМЗ. Заради липсата на заинтересованост към ВМЗ и  към хората, които работят в него от страна на министър Божидар Лукарски,

оръжейниците настояват за неговата оставка.

Това заяви председателят на организацията на КТ "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов. Той обяви, че от 26 май стотици оръжейници, водени от КТ "Подкрепа" ще блокират подбалканските пътища - жп-линията и шосето София-Бургас край Анево.

Протестът ще започне в 8.30 сутринта и ще приключи в 16.30 часа. Той ще продължи всеки ден, до отварянето на завода в Иганово и възстановяване на производството в него, или до оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Сред хората  има голям страх от бъдещето на ВМЗ, твърдят членове на синдикалното ръководство. Оръжейниците се безпокоят, че ВМЗ отново се тика към времето на безпаричие, липса на работа и съкращения на хора, както през 2012-та година, припомниха те. На ден по три пъти в завода викаме линейка. На работниците им прилошава от притеснение да не би кризата в предприятието да се повтори. Вече сме убедени, че има план за събарянето на ВМЗ, твърди Атанасов.

Няма друг изход освен да се борим за спасяването на ВМЗ, на нашите работни места, заявиха Евгения Абалийска и Нено Грънчаров от Синдикалния съвет на КТ "Подкрепа" във ВМЗ.

Протестът на оръжейниците се подкрепя от Общинския синдикален съвет и от секция "Машиностроене" към КТ "Подкрепа".

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker