Посланикът на Кралство Дания посети Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 20 Май 2015 19:29

Негово превъзходителство посланикът на Кралство Дания Кристиан Кьонингсфелд и неговата съпруга посетиха Карлово по покана на Езиков център „Интерлетера”. Поводът е организираният от тях Ден на Кралство Дания в Карлово.

„Високо ценим дейността на Езиков център „Интерлетера” в областта на образованието. В миналото, когато българите са се борили за свободата на новата българска държава са се стремели да строят първо училища. И днес, наш основен приоритет е образованието, защото вярата и просветата са основата за развитието на едно добро общество”, каза кметът при посрещането на високопоставените гости. Той ги запозна с културно-историческото наследство на града и региона. Представи археологическите и природни забележителности, както и местните традиции в областта на розопреработването и винопроизводството.

От своя страна Н. пр. г-н Кьонингсфелт каза, че много се радва да посети гр. Карлово, благодари за поканата и с нетърпение очаква да се срещне с учениците от ЕЦ „Интерлетера”. Той представи Дания, като страна, в която сигурността е на много високо ниво, а датчаните, като едни от най-щастливите хора в света. Посланик е в България от ноември месец миналата година и за първи път посещава Карлово.

„Дания е един от моделите на сигурно общество във всичките му аспекти”, подчерта кметът в заключение и покани Негово превъзходителство и съпругата му на предстоящия Празник на розата, който ще се проведе на 30 май

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker