В Баня честват два празника едновременно
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 23 Май 2015 14:07

На 21 май – „Св.Константин и Елена”, празника на църквата в гр.Баня и в навечерието на 24 май, Кметство Баня, НЧ „Св.Св.Кирил и Методий – 1914 г.”, ЦДГ „Вяра, Надежда и Любов” и ОУ „Неофит Рилски” – гр. Баня, отбеляза празника с тържествен концерт.

Гости бяха: Петя Найденова – Директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности”, която поднесе поздравления за празника от името на кмета на гр.Карлово д-р Емил Кабаиванов, Емил Мартинчев –кмет на гр.Баня и Пенка Попова –Председател на ЗК „Надежда” гр.Баня.

В концерта взеха участие ДВГ „Веселите момичета” с худ.ръководител Антония Костова и индивидуални изпълнители от ОУ „Неофит Рилски” , Децата от ЦДГ „Вяра Надежда и Любов”, ДФФ „Зорница” и Фолклорен клуб „Тракийка”, които за първи път представиха обичая „Еньова буля” .

Настоятелството на народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1914 г.” – гр. Баня изказва своята благодарност към всички тях и честити Деня на славянската писменост, просвета и култура на всички учители и участници в групите на ЛХТ към читалището, като им пожелава здраве и творчески успехи в начинанията!

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker