Ученици поеха градниката до паметника на Евлоги и Христо Георгиеви
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 23 Май 2015 14:27

Градинката пред паметника на братя Евлоги и Христо Георгиеви, изградени от „Ротари клуб-Карлово“ отново грейна с пролетно-летни цветя, засадени от младежите от „Младежка банка-Карлово“. Децата и младежите са

 

 

възпитаници на Учебен център „Интелект“ и са новото попълнение на „Младежка банка-Карлово“, която бе създадена през 2012г. с проект на местното сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“.

С поредица от фондонабирателни акции и базари младежите събраха 2250 лв, които използват за реализиране на малки проекти и инициативи за местната общност.

През 2013 г. младежите поставиха детска площадка в двора пред Младежки-информационен център-Карлово. През 2014г. отново засадиха цветя и храсти в градинката пред паметника на двамата най-големи дарители на България - братята Евлоги и Христо Георгиеви.

След подновяването сега на градинката пред паметника младежите даряват оставащите им 100лв. на Центъра за настаняване на деца с увреждания-гр. Карлово, за закупуването на специализирана проходилка за децата.

Младежите ще продължат с фондонабирателните акции, за да могат да реализират и други значими за обществото проекти. Всички инициативи на младежите се подкрепят от Ротари клуб-Карлово, където младежите членуват и в младежката структура „Ротаракт Клуб“.



 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker