Карлово чества 24 май с тържество на площада
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 24 Май 2015 11:43

Община Карлово тържествено отбеляза 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост

С химна на Република България започна днес на площад “20-ти юли” тържественото честване на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура.

Антон Минев зам.-кмет на Община Карлово поздрави присъстващите и в тържественото си слово каза: “... В този ден под звучите на безсмъртния химн на Кирил и Методий, отдаваме почит на делото на светите братя, нашето уважение към словото, към знанието, към българския национален дух. България е била и велика, и могъща, и слаба, но тази духовна територия, която двамата братя са завоювали за нас, никой никога няма да ни отнеме. Писмеността е нашият исторически белег. Скъпи ученици, днес за Вас е голям празник. Искам да Ви пожелая да израснете достойни, грамотни и одухотворени българи, такива, от които страната ни има нужда в момента. И не забравяйте, че “народността не пада там, дето знанието живей”. Поклон пред всички Вас – съвременни просветители – учители, творци, хора на свободното слово!”.

Ученици от СОУ "Христо Проданов", СОУ "Васил Левски", ОУ "Св.св. Кирил и Методий", ОУ"Райно Попович" и ПГ "Братя Евлогий и Христо Георгиеви" изнесоха музикална програма.

На тържеството присъстваха д-р Кабаиванов кмет на Община Карлово, ръководството на Общината, граждани и ученици.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker