ЧСИ продаде стола на сопотския кмет!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 26 Май 2015 14:14

На търг за публична продан на движимо общинско имущество в Сопот вчера бе продаден кметският стол. Тапицираният с черна кожа стол, от който управлява кмета на общината Веселин Личев хвана цена от 74.50 лева - само с 2.50 лева над началната. Новият му собственик е бизнесменът Николай Новаков,

 

който на предишен търг по същото изпълнително дело придоби хлебозавода "Розова долина", чийто общински наемател е от години.

 

Още няколко движими вещи бяха продадени по време на същия търг. Сред тях са 18 стола със синя кожена тапицерия, всеки от които по 18.00  лева. За тях в търга наддава представителка на фирмата -кредитор, изградила пречиствателната станция на Сопот. Съоръжението, което е първото от този клас в България, изградено  с европейски средства вече доби огромна слава заради скандалите, свързани  с парични взаимоотношения между фирмата изпълнител ГСМ Пауър инженеринг и община Сопот.

Председателката на Общинският съвет Мариана Кацарова също участва в наддаването. със средства, събрани от общинските съветници тя купи компютър, монитор и копирна машина, за да може местния парламент да продължи работата си до края на този мандат. Лидерът на БСП в Сопот Деян Дойнов пък с лични средства купи компютъра на отдел ГРАО и го предостави на администрацията да продължи да обслужва гражданите.

Кметът на Сопот не присъства на търга. той се появи сутринта във военни дрехи. Личев обясни пред репортерите, че работата на общината няма да пострада от продажбата на компютрите. Цялата информация от тях е източена чрез сертифицирана програма  на ДАНС и е съхранена на дискове. Още вечерта след търга тя ще бъде пренесена в други компютри.

На следващият търг за разпродажба на общинско имущество ще бъдат предложени за публична продан 18 общински апартамента. Те бяха спасени през декември от фирмата-кредитор. Повече обаче не можем да правим компромиси, заяви нейният представител Иван Бакърджиев.

Снимки: Marica.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker