ВМРО: Мюсюлмански митинг в Карлово - недопустимо!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 29 Юни 2015 11:07

Смятаме, че подобни провокации са изключително опасни за етническия и религиозния мир в страната.
С наближаващите местни избори обаче, някои политици явно са готови да минават през трупове, само и само да реализират болните си амбиции в райони, където никога не са били, а няма и да бъдат съществен фактор, това заяви председателят на ВМРО - Карлово Светлозар Янков, по повод намерението на група мюсюлмани за свикване на митинг в Карлово с настояване сградата на бившата Куршум джамия да бъде върната на Главно мюфтийство.



Наглите заявки от тяхна страна, че ще се водят нови дела и „Куршум джамия” рано или късно ще бъде действаща джамия, осъждаме като недопустими, се казва още в изявлението.
Тези твърдения недвусмислено показват неуважение към българският съд и неговите решения.

Организирането и провеждането на протестен митинг, който цели възпрепятстване работата на археолозите, е също толкова неоснователен, колкото намерението на мюфтийството да извърши повторно погребение на намерените човешки кости в района около „Куршум джамия”.
В миналото, там е бил обособен некропол, но в днешна България, това място е зелена площ в центъра на града, и е любимо място за срещи на гражданите на община Карлово. Извършването на погребения извън регламентираните гробищни паркове е недопустимо.

От друга страна, подкрепяме изцяло решението на кмета г-н Кабаиванов, който реагира адекватно и категорично, знаейки, че едно такова мероприятие несъмнено ще има ответна реакция.

Въпреки всичко обаче, ако все пак тази провокация от страна на мюфтийството и ДПС бъде проведена, ние не можем да останем безучастни.
През изминалите две години, жителите на община Карлово достойно показаха, че няма да допуснат подобни безчинства в града на Апостола.
Провокаторите нямат основание да смятат, че този път номерът ще мине!
Ако с техните автобуси доведат 100 човека, ние ще бъдем 1000, ако те са 1000, зад нас ще бъде цяла България!
Имаме силите и потенциала за това, и ще го направим, ако е необходимо!

Да живее България!


 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker