След протеста в София: Синдикалистите от ВМЗ постигнаха исканията си
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 27 Юли 2015 13:15

Оръжейниците  от ВМЗ се връщат с победа от протеста в София. Илиян Насков ще бъде освободен като член на Съвета на директорите на ВМЗ ЕАД – Сопот още на първото заседание на управителното тяло. Длъжността изпълнителен директор ще бъде възстановена. Изпълнителният директор на дружеството ще бъде член на Съвет на директорите. Това е заявил заместник-министърът на икономиката Любен Петров пред ръководството на синдикалната структура на КТ „Подкрепа” в завода за боеприпаси. Рано тази сутрин 100 работници от ВМЗ, членове на „Подкрепа” потеглиха за София, за да протестират пред Министерството на икономиката с тези искания. Излъчена от тях група, начело с председателя на синдикалната организация Димитър Атанасов бе приета от Любен Петров.

Удовлетворени сме от срещата, нашите искания ще бъдат изпълнени, получихме гаранции за това, заяви Атанасов.

По време на срещата е дискутирана и възможността за увеличаване на заплатите на работниците във ВМЗ и подобряване на условията на труд.

В най-скоро време заводът в Иганово ще заработи с пълен капацитет, след това ще седнем на масата за преговори и очакваме, че ще постигнем исканото увеличаване на заплатите, заяви още Атанасов. /marica.bg/

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker