Николай Новаков: г-н Личев подготвя нови 12 милиона задължения до края на мандата си
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 29 Юли 2015 20:03

Жителите на Сопот задлъжняха  с още два милиона лева.
Това е сумата, за  която Общински съвет Сопот гласува да бъде изтеглен   краткосрочен заем. Веселин Личев обоснова искането с  твърдението, че с него   ще се покрие   финансовата корекция по проекта за подмяна на водопреносната мрежа в града. Според него делото, с което общината оспорва корекцията не е приключило, но тегленето на заема се оказва належащо, тъй като ако сумата не бъде покрита и сроковете по разплащанията спазени, това би се тълкувало като неизпълнение на проекта и общината ще се окаже задължена да възстанови сумата от 24 млн.лв.
За тези задължения и проблеми пред  общината ние алармирахме още преди близо година, припомни Николай Новаков, като заяви, че поне на тази сесия  Личев е признал, че има наложена корекция и по този проект. Моите притеснения са, че г-н Личев ни подготвя още близо 12 милиона  задължения до края на мандата си, каза още Новаков, който е и кандидат за общински съветник от левицата. Според него това е поредния ПР ход на общинската администрация в хода на започналата вече кампания на Личев  за нов мандат. Никой обаче не отговаря как ще се връщат заемите. Обяснението на „администратора“ Личев, че държавата няма да си иска парите поне до Нова година може  бъда оборено от всеки  ученик по икономика. 
Проблемите  в общината се трупат ежедневно,  всеки пропуснат ден струва на жителите на Сопот вече над 3 000 лева. Поради тази причина смятам, че ако се търси заем то той трябва да е около 30 милиона лева. Да се покрият всички направени през годините управление на Личев и хората му  задължения и финансови наказания, категоричен е Новаков. Само така ще се разрешат и въпросите с навременното и  качествено реализиране на проекта  за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа, който трябва да приключи до 31 август и да бъде окончателно разплатен до края на 2015.
Тези им ходове са категорично доказателство, че Общинска администрация Сопот отново не е взела своевременно мерки  и не спазва необходимите процедури, така че да защити интересите на  жителите на общината. Нашите притеснения са какво наследство ще остави на общината настоящия кмет, заключи Новаков.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker