Емил Кабаиванов: Наказани ли са общините, които досега не са избирали кмет от ПП ГЕРБ?
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 01 Август 2015 08:59
Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов изпрати открито писмо чрез медиите, по повод публикация в издание на ПП ПЕРБ -Карлово, озаглавена "Карловци да бъдат умни". То е адресирано до председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, до Валентин Николов, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика и до председателя на Националното сдружение на общините Тодор Попов. Ето пълният текст на писмото, написано по повод изявление на Менда Стоянова, в което се казва директно, че ако община Карлово  иска да има по-добър бюджет и повече  одобрени проекти, трябва да си избере кмет от ГЕРБ, затова те трябва да бъдат умни.

Уважаема г-жо Стоянова,
Уважаеми господа,

На 30 юли 2015 г. в печатното издание „Промяна от Калофер до Клисура“, издавано от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Карлово  е публикувано Ваше изявление под заглавие „Карловци да бъдат умни“.  Като оставим на страна факта, че карловци СА умни и вероятно ще продължат да бъдат, недоумение буди следния цитат :“ Аз винаги съм застъпвала тезата, че когато един кмет е от партията, която управлява по същото време, това при всички случаи носи допълнителни бонуси за общината, за нейните проекти, за начина по който се реализират“.

Г-жо Стоянова,
Бихте ли ми отговорили на следните въпроси:
1. Политическата принадлежност на даден кмет ли е приоритетният критерий, по който българската държава следва да финансира общинските проекти?
2. Финансирането на общински проекти наказание или поощрение за политически убеждения ли е или целенасочена държавна политика, за подобряване на качеството на живота в българските общини.
3. Наказвани ли са досега общини – областни центрове като Шумен, Сливен, Пазарджик, Търговище, Кърджали, Разград или просто големи общини като Карлово, след като един, два или повече мандати не са избирали за кметове кандидатите на ГЕРБ.
Считам  Вашето изявление за неуместно в национален мащаб, но изключително нелепо в контекста на моята собствена политическа принадлежност и ситуацията в Карлово. Аз съм зам.- председател на СДС – една от партиите в сега управляващата коалиция. Кмет съм за втори мандат. През това време последователно се смениха кабинети излъчвани от НДСВ - ДПС, БСП – НДСВ - ДПС, ГЕРБ, БСП – ДПС и настоящото правителство. Никога политическата ми принадлежност не е оказвала влияние върху финансирането на общинските проекти, които Карлово многократно е печелил. Изявлението Ви пред печатния орган на ПП ГЕРБ – Карлово е груба манипулация, която цели да повлияе на избирателите с оглед предстоящите местни избори. Надявам се, ще опровергаете тези свои думи, както с ново изявление, така и с работата си в бюджетната комисия.


С уважение,

д-р Емил Кабаиванов
Кмет на община Карлово

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker