Пламен Славов: Справедлива и солидарна Карловска община
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 27 Август 2015 18:36

Община Карлово се нуждае от нова посока на развитие. Справедлива и солидарна, такава трябва да бъде нашата община и БСП ще работи това да се случи. Това заяви кандидатът за кмет на Карловската община Пламен Славов. На специална пресконференция той представи предизборната си платформа. БСП е първата политическа партия в общината, чийто кандидат излезе пред избирателите с готова платформа за управление. Ето какво

още съдържа тя:
Основни акценти в нея в платформата на Пламен Славов са  развитието на местната икономика с подкрепа на местния бизнес, привличане на инвестиции в общината и участие в различни програми и проекти на ЕС за създаване на условия за по-ефективна трудова реализация и повишаване доходите на хората, както и финансовата стабилизация на общинския бюджет.
Според Пламен Славов използването на природните дадености, богатото културно-историческо наследство и духовните традиции на Карловската община, ще превърнат туризма във важен фактор за нейния икономически, социален и културен напредък.

Общината трябва да бъде в състояние да осигурява достъп до качествено образование, здравеопазване и социални грижи, както и да подобрява жизнената среда и цялостната инфраструктура и да повишава сигурността и защитата на населението при бедствия и аварии.

 

Според Пламен Славов финансовата стабилизация на община Карлово е много важен проблем. Неговото решаване трябва да мине през много ясен и конкретен план. Той започва от погасяване на задълженията, изисква през много по-ефективно изразходване на публичния ресурс свързан с общинския бюджет. Според Славов, един от големите проблеми на сегашното ръководство в лицето на д-р Емил Кабаиванов и на подкрепящото го мнозинство в Общинския съвет , състоящо се от съветници от ПП  ГЕРБ и Реформаторския блок е, че тези средства не са били изразходвани справедливо между всички населени места и не са използвани икономично и ефективно. Общината през последните години очевидно е избягала от диалога с кметовете на населени места. Тя е неглижирала проблемите на селищата  и тяхното развитие и по този начин е демонстрирала обидно отношение към жителите на всички населени места в общината, заяви Пламен Славов. Според него желанието на осем населени места да се отделят е в грешния модел на общинското управление, наложен от кмета Емил Кабаиванов.

От справка на Министерството на финансите става ясно, че неразплатените разходи на общината  през това управление са нараснали двойно. От  5,6 млн.лева  през 2011 година те веча са над 11 млн.лева, заяви Пламен Славов.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker