Баня празнува! 13 години е град!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 28 Август 2015 18:08

В Баня започнаха празниците, посветени на обявяването на населеното място за град.  Честването събра както местните жители, така  и немалък брой туристи и почиващи в курорта. По този случай във фоайето на читалището "Св. св. Кирил и Методий" е подредена изложба художниците  Аглика Петрова и Евгений Петров. Тя бе открита от кмета на Баня Емил Мартинчев.

А по-късно  д-р Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово, тържествено откри  Здравен център. Това са два кабинета за  двама от тримата общопрактикуващи лекари, които работят в Баня, както и клинична лаборатория. Доскоро кабинетите се намираха в стара сграда, но бяха преместени в една от залите на читалището, приспособена за целта.

В тържеството на Баня се включиха и деца от ЦДГ "Вяра, Надежда и Любов" и фолклорните групи на читалището – ГИФ  и  ДФФ „Зорница”.
Художниците Аглика и Евгений Петрови и читалищните дейци организираха пленер за децата. След това малчуганите се впуснаха в  игри, танци и забавления  в компанията на аниматора Даниела Костова от град Пловдив.
Празниците продължават с постановката „Анна Бижуто”  на читалищния театър от град Вършец.




 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker