"Ти на мене, аз на тебе": Депутатът Хаджийски връща жеста на Кабаиванов и го назначава за свой сътрудник в Парламента
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 31 Август 2015 19:12

На истинска шуробаджанашка схема по формулата"ти на мен, аз на теб" се натъкна www.karlovobg.eu.

Депутатът от Реформаторския блок и настоящ председател на СДС Пловдив Никола Хаджийски е назначил за свой сътрудник в Парламента Емил Кабаиванов. Проверка на  www.karlovobg.eu установи, че кметът на Карлово и син съпартиец с Хаджийски го съветва по въпросите на местното управление. Така явно народният избраник Никола Хаджийски си връща жеста на Кабаиванов, че в последните дни на 2012 г. карловският кмет го назначи на трудов договор като  в проекта за Водния цикъл на Карлово, който се реализира с европейски пари. През това време синият функционер и близък на Кабаиванов Хаджийски е получавал по 500 лева месечна заплата без дори да се явява на работното си място. Това установи разследване на Държавна агенция " Национална сигурност" и Прокуратурата.

Припомняме кметът на Карлово Емил Кабаиванов бе обвинен за сериозно финансово ощетяване на Община Карлово. Той е назначавал свои хора на апетитни длъжности по водния проект на Карлово и им е плащал заплати, а техните колеги дори не са им виждали очите.
Дали именно човек като Кабаиванов е достоен и компетентен да съветва народен представител по въпросите на местната власт и кметските дела оставяме сами да прецените. Но е факт, че ДАНС и Прокуратура вече 2 години нищят далаверите на кмета Кабаиванов и Община Карлово. Какво още ще излезе - предстои да разберем, но съпартиецът на Хаджийски от Гражданския съвет на Реформаторския блок  Петър Славов вече остро разкритикува Кабаиванов и го призова да се откаже от политиката и кметската надпревара.
Дали Кабаиванов ще има очи да се откаже от битката за нов мандат в Карлово или изпускането на кокала за него е немислимо - ще се види.
Междувременно www.karlovobg.eu ще продължи да следи развитието на разследването на прокуратурата и ДАНС на Кабаиванов и ще ви информира своевременно. Използувани са материали на transmedia.bg и parliament.bg

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker