Децата на Куртово играят игрите на баба и дядо
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 04 Октомври 2015 17:35

НЧ „Пробуда-1933“ село Куртово отново зарадва децата с инициатива, посветена на седмицата на движението.  Инициативата бе планирана за 26 септември, но поради лошите метереологични условия се наложи да се измести с една седмица и се проведе на  4 октомври.
Читалището е MOVE  агент  в кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) с национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week в България - Сдружение „BG Бъди активен“. Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.
Последните статистики на Световната здравна организация показват все по-ясно пряката връзка между здравния статус на населението и всекидневната физическа активност. Тъжен факт е, че България е на първо място в категорията най-обездвижена нация със 78% неактивни българи (Евробарометър 2014), което от своя страна означава и висок процент обездвижени млади хора.
Децата от село Куртово се събраха на стадиона, играха различни игри от миналото като: „Сляпа баба“, „Пускам, пуска кърпичка“, „Котка и мишка“, „Дворци и поданици“, състезаваха се с велосипеди, играха футбол и волейбол. Дори и родителите и бабите, дошли да придружат своите деца се включиха в игрите и всички заедно спортуваха и се забавляваха.
Всички участници бяха облечени с оранжеви тениски с посланията на кампанията и получиха отличителната оранжева гривна, любезно предоставени от Сдружение „BG Бъди активен“ .
По този начин децата показаха още веднъж, че обичат да спортуват и да прекарват свободното си време в игри на открито

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker