Пламен Славов се обяви за по-ниски такси в детските ясли и градини
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 05 Октомври 2015 15:47

Кандидатът за кмет на Карловската община от БСП Пламен Славов  заяви, че като кмет ще работи заедно с екипа си за намаляване на таксите в детските градини и яслите. В карловските детски градини таксите са едни от най-високите в цялата страна. Издръжката за едно дете в детските заведения в общината възлиза на около 60 лева, което се оказва прекалено скъпо за по-голяма част от родителите - това споделиха със Славов участниците в предизборната среща с него жители на Московец. Хората посрещнаха радушно намеренията, залегнали в платформата за управление на БСП  за социално ангажирана местна власт.
Сред обсъдените въпроси бяха:

- по нататъшната поддръжка и съдействие за разнообразяване живота в клубовете на пенсионерите и на лицата с увреждания;


- разширяване обхвата на социалния патронаж, особено за възрастни хора. Осигуряване на качествено обслужване при достъпна такса;

- грижа за самотни хора в домове, построени върху общинска собственост;

- подкрепа за деца с увреждания и лишени от родителски грижи за осигуряване на възможност за развитие.

На срещата присъстваше и кандидатът за кмет на село Московец, издигнат от БСП г-жа Ангелина Желева. Тя се ползва с голямо уважение сред жителите на селото. Като психолог и  бивш управител  на "Домашен социален патронаж" тя е запозната с проблемите и нуждите на хората, на които им се налага да  ползват услугите му, както и начините той да се превърне в достъпен и покриващ изцяло нуждите на ползвателите. В момента г-жа Желева работи като психолог в комплекса за социални услуги в Сопот. Тя е изцяло ангажирана със социалните проблеми и потребности на всички обществени групи на територията на община Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker