Коалиция "Аз обичам Балкана и се грижа за него" маркира пътя до Сувчарското пръскало
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 09 Октомври 2015 18:33

Екологичната коалиция „Аз обичам Балкана и се грижа за него” реализира дейности по опазване и популяризиране на Ценстрала Стара планина в района от Карлово до Клисура.  В коалицията се включват три доброволчески студентски групи от Русенския университет, една ученическа група от Русе и пет доброволчески ученически групи от селищата в непосредствена близост до територията на Парков участък „Клисура” на Национален парк „Централен Балкан” – Клисура, Розино, Христо Даново, Кърнаре и Тетевен.

В продължение на година коалицията "Аз обичам Балкана и се грижа за него" организира 9 еколагера и проведе интерактивни тренинги с 223-ма младежи, чийто доброволчески труд надхвърля 600 часа. Маркирани бяха 19 туристически пътеки, поставени бяха информационни знаци и указателни стрелки, обновена бе лентовата маркировка. Участниците в инициативата събраха отпадъци в района на хижа "Дерменка".

Инициативата е финансирана от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство в тематичната област „Устойчиво развитие и опазване на околната среда” и е на стойност 15 400 евро.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker