Бранимир Ботев начело на ФК Левски
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 24 Ноември 2015 14:01

Бранимир Ботев, бивш заместник-министър на туризма, бе избран в Надзорния съвет на ФК Левски. Дългоочакваното общо събрание на акционерите в клуба бе на 23 ноември.  По време на него стана ясно официалното оттегляне на Тодор Батков от поста председател на Надзорния съвет. Неговото място заема Бранимир Ботев, който е представител на „Виваком“. Именно телекомуникационната компания е очакваният нов крупен акционер, който ще внесе 13 милиона лева в клуба, като ще получи съответстващия на тази сума процент акции. Ботев е бивш заместник-министър на туризма и експредседател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България.

На събранието бе решено още, че Иво Тонев ще продължи да ръководи Управителния съвет на Левски. Телевизионните продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов ще поемат маркетинговата политика на клуба.

„Роден съм в Карлово, така че няма как да не съм потомствен левскар. Роден съм на улица "Васил Левски". Едно от първите места, които съм посетил още като бебе, е къщата на Васил Левски. Израснах в София, на ъгъла на "Витошка" и "Парчевич". Имах късмета да живея в левскарска махала. Учих и в левскарски училища, като 127-о и Френската гимназия. Няма да говоря повече, а ще покажа какво мога с действията си“, обяви бившият заместник-министър.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker