За празниците: Бухаловият хан става Коледен базар
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 30 Ноември 2015 14:39

Започва традиционният коледен базар в Карлово, на който майстори на народните занаяти показват своите произведения. Тази година домакин на проявата е туристически комплекс Старинно Карлово, който предостави на Карловския занаятчийски еснаф Бухаловия хан.

Редом с магазин, в който всеки може да открие подарък за себе си, за семейството или за любим човек, в ателиетата на Бухаловия хан може да се наблюдава  работата на майсторите. Всяка събота по двама от тях ще представят демонстрации пред посетителите. Очаква се всеки ден в ателиетата да надникват десетки карловци и туристи от страната.

Тази събота започва с демонстрации на плетачките на калоферска дантела Галина Симеонова и Димитрина Костова. Същият ден ще се представи майсторът ножар Христо Неделев от прочутата карловска фамилия  занаятчии Неделеви. Той ще работи в ателието си заедно с калфа  и чирак.

На 13 декември Десислава Баракова ще покаже  как се изработват сувенири и тъкани чрез плъстене на вълна, а  двамата дърворезбари Димитър Димитров и Димитър Христов ще ваят дърво пред очите на публиката.

Демонстрации ще има и на 19 декември, когато две дами от Карлово, които са сестри, ще показват бродерия.

Последен ще представи своите умения майсторът по обработка на дърво Кирил Георгиев. Неговата демонстрация е на 2 януари.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker