В Карловско: 20 машини излизат на битка със снега
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 01 Декември 2015 17:52

Карлово има готовност до час след началото на снеговалеж да започне активно почистване на общинските пътища на територията на общината. Зимното поддържане е поверено на фирма, с която има сключен договор от миналата година. Две нови цистерни вече попълниха арсенала от техника за разпръскване на луга и химикали за бързо топене на леда. С това машините, които ще борят снега стават 20. Това заяви кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.
Близо 300 километра са пътищата, които са собственост на общината. Според плана за зимно поддържане  цялата територия е зонирана и на нея са ситуирани пет пункта, които действат в снежна ситуация, уточни Кбаиванов.
Планът предвижда бързи действия за разчистване на подходите към планинските селища Клисура, Калофер, Мраченик и карловския квартал "Сушица".
Карлово получава от държавния бюджет 150 хиляди лева за  поддържане на пътищата през  тази зима.  Общината е предвидила възможност и за  отпускане на още  пари при необходимост.
В същото време администрацията внесе в Междуведомствената комисия  за възстановяване и подпомагане няколко проекта за укрепване на мостове, прочистване на дерета и ремонт на улици. Обектите са в Калофер, Богдан, Мраченик, Климент, Каравелово, Кърнаре, Васил Левски. Общината има готовст да започне тяхното изпълнение  във всеки момент, в който те бъдат одобрени, стана ясно вчера

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker