Бунтът на "Интендантско" - среща на счетоводители при Ненчев решава за финансовото състояние на дружеството
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 04 Февруари 2016 07:39

Икономически екип от "Интендантско обслужване" ЕАД днес ще се срещне с екип от Министерството на отбраната, което е собственик на дружеството. По време на срещата ще се  обсъжда финансовото състояние на предприятието. От завода в Калофер оспорват цифрите, изнесени от МО, според които за двете години управление на досегашния екип "Интендантско обслужване" не е успяло да преодолее натрупаните загуби от предишни години.

В момента те, според заместник-министър Даниела Йосифова задълженията са 3.3 млн. лева. Счетоводството на завода и изпълнителният директор Ганчо Караджов твърдят, че през 2015 заводът в Калофер е на печалба, която е близо 700 000 лева, а Йосифова не е взела предвид активите на дружеството, когато правили прогнозен баланс за 2015 година.

В същото време шивачките настояват изпълнителен директор на дружеството да остане Ганчо Караджов. Според тях неговото отстраняване ще открие път съсипване на предприятието. Караджов възстанови един фалирал и разрушен завод, сега го махат, за да ликвидират "Интендантско обслужване", твърдят шивачките.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker